aphidophaga

Biočmuchalové

  

         

 

 

 

Schůzka 3. prosince, Stromovka.

Oškliví bacilové napadli některé naše kamarády a tak dorazilo jen 8 dětí.
Teď už se stmívá velmi brzo. Díky tomu jsme mohli hned na začátku vypustit několik rachejtliček - vosy, včely, kamélie a vulkánky. Jen někteří čmuchalové se nebojí zapálit takovou ohnivou hračku. Hlavně je třeba koukat, aby nešel člověk se psem, kterého bychom mohli polekat.
Před měsícem jsme si zapsali čísla ze čtyř stanovišť discgolfu pro nalezení velké geokeše. Dnes jsme obešli dalších pět cedulí výchozích míst discgolfu a opsali další čísla. Desáté si děti domyslely. Potmě už nešlo zaházet si létajícím talířem. Měli jsme vůbec co dělat, abychom našli ty cedule. A pak nastalo počítání finálních souřadnic kešky. Děti sčítaly dobře, ale nevšimly si, že mají také odečítat. S čelovkami i ručními svítilnami jsme vyrazili na finálku a byli odměněni novou krabičkou, čistým zápisníkem a drobnými poklady. Jen je pak nepoztrácet ve tmě z nezapnuté kapsy!
Ukázalo se, že na lístkách s čísly je tajným ultrafialovým písmem napsáno, kam jít dál. A to totiž po odrazkách připnutých na stromech. Kde končily odrazky, začínala řada z hřbitovních svíček. Kde končily svíčky, byl smrk ozdobený vánoční kolekcí. Otrhali jsme ty bonbóny, snědli je a spěchali zpátky.